2011. június 6., hétfő

A kertünk



Tavaly novemberben a Google Maps/Earth ilyennek látta a kertünk. Örülök, hogy az ívek a magasból is látszanak!

6 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter! Ezek az ívek valamilyen fákból-bokrokból vannak kialakítva? Nekünk a ház is alig látszott a fáktól, aztán tavaly a Google befrissített, és kikerült egy téli kép. Sokkal részletesebb lenne elvileg, ha az alacsony napállás miatti hosszú árnyékok miatt nem lennének teljesen láthatatlanok a részletek.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Nyöző, a kép alja a déli oldal, ott vannak boglárcserje és som bokrok, aztán ahogy haladunk észak felé egy cseresznye koronája mutatja még magát, és sok-sok lágyszárú növény vet árnyékot. A ház túloldalán az északi végeken vegyes örökzöldek sorakoznak a kerítés mentén, de még annyira kicsik, hogy nem is látszanak. Abban a kertrészben egy körtefa vehető ki és néhány örökzöld vet még pötty árnyákot. Tulajdonképpen a veteményes és a virágágyások láthatók legjobban, illetve a gyepfelület, amivel váltakozva ívesek az ágyások. Sajnálom, hogy a korábbi Google képet nem mentettem el. Neked megvan mindkettő? Érdekes lehet összevetni.

    VálaszTörlés
  3. Biztosan van a régebbiről, de azon is alig látni valamit. :) Ugye jó öles törzsű fák vannak, ezek lombja a legtöbb helyen összeér, és eleve kisebb a felbontás is. Így gyakorlatilag semmi nem látszik érdemben a régin, csak a hely határolható be valamennyire.

    Egyébként éppen a dunai szegfűs(?) postodat keresem a képek miatt, ui. találtam egy szép nagy füves rétet, ahol rengeteg szedfűfaj és sok-sok lepke is él, és éppen határozom a fajokat. Réti szegfű és Barátszegfű már biztosan van, és Réti kakukkszegfű is tömeges. Lepkéből meg többféle színű boglárkalepkét, és sakktáblalepkét is láttam egy rövid séta alatt... Egy kincs az a rét, érdemes lenne kimenni párszor alaposan felderíteni!

    VálaszTörlés
  4. Hú, de izgalmas! Ugye készül bejegyzés a rétről? Nagyon szeretem a növényhatározós írásaidat, és ha a kép is a megszokott, egy harapással felfalom. Milyen ott a talaj?

    Én füvekkel bíbelődöm és írisszel.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok
    láttam a blogon, hogy mutattál be fanyarkákat, ezek a tied, vagy csak máshonnét mutattad be őket. Ha a tieid ősszel nem tudnál nekem tősarjakat leválasztani egy pár fanyarkáról, vagy vesszőket küldeni dugványozni, mert én is szeretnék a kertembe, és itt lehetne a legegyszerűbben beszerezni. Természetesen ha tehetem, küldök érte valamit, vagy pénzt, vagy valami csere dolgot, kérlek fontold meg, ígérem hogy nem jársz rosszúl velem, legalább is remélem.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Krisztián! Egy évvel ezelőtt ültettem fanyarkát, így - ahogyan írtam is - kölcsönkapott képeket illesztettem a bejegyzésbe. Szívesen adok sarjat. Üdv, Eszter

    VálaszTörlés