2010. március 31., szerda

Mi a kert?


A hosszú tél egy-egy estéje a BBC tízrészes sorozatával - Around the World in 80 Gardens (80 kert nyomában a Föld körül) - telt. Monty Don szándéka a történelmi és földrajzi látványosságok között forgatott sorozattal választ kapni a kérdésre: Valójában mi a kert?

A hollywoodi giccs, az Amazonason lebegő kert és a bali kunyhó bekerítetlen udvara mellett számos alternatíva kínálkozik válaszul, melyek közül - tán nem meglepő - az európai kertek tetszettek a legjobban. A mai fogalmaink szerinti angolkert sem maradt ki a sorozatból, sőt az észak-európai epizódba olyan finomságok is bekerültek, mint a tromsoi sarki botanikus kert Norvégiában vagy Piet Oudolf - tán legismertebb - vidéki kertje a hollandiai Oostzaanban.


Monty Don a sorozatról beszél


A kert és kultúra összefüggéseibe ágyazott gondolatokat csodás képek illusztrálják a BBC-től megszokott színvonalon. Aki szeretné megnézni, látogasson el a Lumier blogra - akár most.

4 megjegyzés:

  1. Hol lehet ezt a sorozatot letölteni? Köszönöm
    9sunrise12@azet.sk

    VálaszTörlés
  2. A CineCatalog oldlán is elérhető: http://www.cinecatalog.com/?key=Around+the+World+in+80+Gardens

    Ott a Download torrent gombra kattintva elérhetők a fájlok, ha van a gépen torrent program. De a fenti bejegyzében lévő Lumier link is működik.

    Sok sikert, kellemes filmnézést! Ha további segítség is kell, a mailcímemen elérhető vagyok: muveltkert@gmail.com

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, de én magyarul szeretném, de sehol se találom :(

    VálaszTörlés
  4. Szívesen! Tartok tőle, hogy magyar nyelven nem osztotta még meg senki.

    VálaszTörlés