2010. március 13., szombat

Virágcserép helyett




Felhalmozott virágcserép gyűjteményem valahányszor kevésnek bizonyul, amikor itt a palántanevelés ideje - balkonládák, tejfölös poharak, kivis kosarak, fagylaltos dobozok is bevettetnek. Fóliával takarva (ha szorosan rögzítjük, lyukasszuk át több helyen) gyorsabban csíráznak a magok. Igaz, az öntözés így kényelmetlenebb.



Vannak olyan növények, melyek nehezen viselik az átültetést, gyökereik sérülékenyebbek, ezért helybe szokás vetni őket. Azt hiszem, valamennyien előnevelhetők a kiültetés után elbomló "edényben". Ilyet sodorhatunk papírból (lehetőség szerint fehérítetlen, nem színes festékkel nyomott), alakíthatunk papírgurigából vagy papírtojástartóból (ez a legkevésbé tartós, egy-két hét alatt szétmállik). Petrezselymet tervezek így vetni a következő napokban.


How to Create Seed-Starting Pots From Newspapers -- powered by eHow.com

Rövid ideig maga a tojáshéj is jó szolgálatot tehet, kicsit megroppantva ültetőgödörbe kerülhet a kis palántával együtt. A mészkerülő növények csíráztatásához alkalmatlan.




A műanyag tojástartó tulajdonképpen üvegház. Bonbonos tálcát és műanyag palackot is félretettem a lakásban "kerteléshez". A következő hetekben több saját képet hozok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése